تبلیغات
هفت سو - شکر قهوه ای!
 
هفت سو
دوشنبه 18 آبان 1394 :: نویسنده : KH- E-M
در اروپا و امریکا به این نتیجه رسیدند که شکرقهوه ای برای شیرینی پزی ، مربا ، کیک و تارت و پای میوه به مراتب بهتر از شکر سفید می باشد. این نوع شکر با وجود مقدار شیرینی مطبوع آن دارای انرژی(کالری)کمتری نسبت به شکر سفید است و طعم و بوی آن به لذیذ شدن این فرآورده‌ها می افزاید. 

                            بقیه در ادامه مطلب.....

تاریخچه شکر قهوه ای در ایران و جهان:

تاریخچه شکر قهوه ای تصفیه نشده به اواخر قرن ۱۸ برمی گردد. درآن زمان که تولید و مصرف شکر سفید شروع شده بود مردم اروپا و برخی از کشورهای آسیائی بخصوص ایران شکر ناخالص تولید شده را که اغلب رنگی تیره داشت به عنوان درمان برخی از بیماری‌ها مصرف می نمودند. بعدها دانشمندان با آنالیز این ماده دریافتند نه تنها چنین ماده ای اثر طبی ندارد بلکه با وجود برخی از میکروارگانیزم‌های مضر درآن غیر قابل مصرف است و باید تصفیه و استفاده گردد. در این راستا در سال ۱۹۰۰ میلادی یکی از بهترین کتب مربوط به مواد غذائی نوشته شده که درآن چگونگی خصوصیات شکر قهوه ای توضیح داده شده است.

در چند دهه گذشته دانشمندان و قند سازان ماهر توانستند با ترکیبی از شکر تصفیه شده طبیعی و لایه نازک از ملاس به تولید نوعی شکر قابل مصرف دست یابند که شکر قهوه ای نامیده شد. مردم خاورمیانه و آسیا حدود یک دهه پیش با شکر قهوه ای خوراکی که در اروپا تولید گردید آشنا شدند.

تعریف شکر قهوه ای:

شکر قهوه ای قابل مصرف از یک ترکیب ساکارز (شکرتصفیه شده) که با مقادیری معین از ملاس بصورت لایه ای نازک برروی ذرات آن نشسته تهیه شده است. این فرآورده از نظر تجاری دارای طیف وسیعی از تنوع می‌باشد که شکر قهوه ای شمارۀ ۱ با رنگ نسبتاً سفید تا شکر قهوه ای شماره ۱۵ (تیره ترین رنگ) با رنگ قهوه ای تیره مشخص می‌گردد. در این بین شماره‌های ۶ ، ۸ ، ۱۰ و ۱۳ از پر مصرف ترین انواع آن می‌باشد. درصد قند شکرهای مذکور از ۹۵% در شمارۀ ۶ تا ۹۱% در شمارۀ ۱۳ و میزان رطوبت آنها هم بین ۲ تا ۴ درصد متغیر می‌باشد. شکر قهوه ای دارای ۵/۳% (قهوه ای روشن) تا ۵/۶% (قهوه ای تیره) ملاس می باشد. این محصول به سبب طبیعت رطوبت گیر ملاس آن، مرطوب و معمولا” روان است. اندازه ذرات آن متنوع بوده و معمولاً از کریستال‌های شکر سفید کوچکترند. تولیداتی که به منظور مصارف صنعتی بکار می روند ممکن است دارای دانه‌های ریزتری باشند که قطر ذرات آن تقریبا” ۳۵/۰ میلی متر است.

موارد مصرف شکر قهوه ای

شکر قهوه ای علاوه بر مصارف خانگی در شیرین پزی و بخصوص پخت انواع کیک بویژه در کشورهای توسعه یافته مصرف فراوانی دارد. این ماده بر حسب کیفیت، مزه، بوی و قوام آن در ترکیبات شیر، بستنی، خامه، شیرینی و مخلوط‌های انواع کیک و بستنی بکار می رود.

در اروپا و امریکا به این نتیجه رسیدند که شکرقهوه ای برای شیرینی پزی ، مربا ، کیک و تارت و پای میوه به مراتب بهتر از شکر سفید می باشد. این نوع شکر با وجود مقدار شیرینی مطبوع آن دارای انرژی(کالری)کمتری نسبت به شکر سفید است و طعم و بوی آن به لذیذ شدن این فرآورده‌ها می افزاید.
 
ارزش غذائی شکر قهوه ای

شکر قهوه ای حاوی املاح مفید کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است. یکصد گرم شکر قهوه ای حاوی حدود ۳۷۰ کالری است درحالیکه در شکر سفید این مقدار به ۴۰۰ کالری می‌رسد. با توجه به ساکارز و کالری کمتر در شکر قهوه ای (نسبت به شکر سفید ) مصرف آن توصیه می‌شود و طبیعت عصاره آن برای سلامت افراد مفید است.

ویتامین‌ها و موادمعدنی موجود در شربت نیشکر مانند فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم در شکر قهوه‌ای نیز وجود دارند. شکر قهوه‌ای برای سلامت پوست و رفع سلول‌های مرده از روی آن مفید است. علاوه بر اینکه استشمام رایحه آن نیز آرامش ‌بخش خواهد بود. شکر قهوه‌ای حاوی مقدار زیادی اسیدگلیکولیک و اسیدآلفا هیدروکسی است که برای حفظ سلامت پوست مفید بوده و معمولاً از عناصر کلیدی محصولات گرانقیمت است.

مقایسه شکر قهوه ای و شکر سفید

مزایای طبی شکر قهوه ای

اسید گلیکولیک طبیعی موجود در شکر رطوبت پوست را تأمین کرده و از آن در برابر سموم محافظت می‌کند. علاوه بر این آکنه پوستی را نیز کاهش می‌دهد. شکر قهوه‌ای برای پوست‌های حساس مناسب است و علاوه بر تهیه ماسک‌های پوستی برای از بین بردن شوره سر و همچنین حفظ سلامت موها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رایحه شکر قهوه‌ای نسبت به شکر سفید بیشتر است و از این‌رو آرامش بیشتری را نیز به همراه خواهد داشت. برای دستیابی به آرامش اعصاب باید مقداری شکر قهوه‌ای را با روغن نارگیل، کمی‌عسل و چند قطره وانیل مخلوط کرد و سپس بدن را با آن ماساژ داد. از فواید دیگر مصرف شکر قهوه ای بهبود جریان خون در بدن و تولید سلول‌های خونی است. همچنین گفته می‌شود مصرف شکر قهوه‌ای اشتها را افزایش می‌دهد و سیستم‌هاضمه و گوارش را نیز تقویت می‌کند. مصرف شکر قهوه‌ای برای زنان پس از اتمام دوره قاعدگی برای جبران مواد مغذی مورد نیاز بدن و همچنین پیشگیری از ابتلا به دردهای قاعدگی توصیه می‌شود.

شکر قهوه‌ای و کمک به کنترل دیابت نوع دوم:

استفاده از شکر قهوه‌ای در رژیم غذایی اگرچه کمتر از شکر سفید است اما مصرف آن احتمال ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. این نوع شکر در واقع شکر فرآوری شده‌ای است که حاوی مواد افزودنی نیست. در حالی که هنگام فرآوری شکر قهوه‌ای و تبدیل آن به شکر سفید از مواد شیمیایی مانند سولفوردیوکسید، اسید فسفریک، هیدروکسید کلسیم و کربن فعال شده استفاده می‌شود. بسیاری از شیرین کننده‌ها حاوی مقدار قابل توجهی آنتی‌اکسیدان به نام ترکیبات فنولی هستند که به کنترل دیابت و عوارض قلبی عروقی آن کمک می‌کنند.

طی بررسی‌های انجام شده در دانشگاه ماساچوست، انواع متعددی از شیرین کننده‌ها نقش بالقو‌ه‌ای در مهار عملکرد یک آنزیم کلیدی مرتبط با دیابت نوع دوم دارند. طبق این تحقیقات، شیرین‌کننده‌های خاص موجود در شکر قهوه‌ای فعالیت آلفا گلوکوزیداز را مهار می‌کند. این آنزیم سطح قند خون را با کنترل عبور قند از روده‌ی کوچک تنظیم می‌کند. کارشناسان می‌گویند جایگزینی شیرین‌کننده‌های کم کالری در غذاها و نوشیدنی‌ها یک راهبرد برای پیشگیری دیابت بوده است. اما با توجه به این یافته‌ها باید استفاده‌ از شیرین‌کننده‌ها در اشکال طبیعی‌تر مد نظر باشد.

نگهداری شکرقهوه ای:

برای جلوگیری از سفت شدن شکر قهوه ای که دارای حدود ۲% رطوبت می باشد آن را در ظروف کاملا” بسته ای که در آن هوا نفوذ نکند قرار داده و بهتر است در یخچال
نگهداری شود.

منبع:
kolbehsalamat.com




نوع مطلب : سلامتی، 
برچسب ها : شکر، شکر قهوه ای،
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


فروشگاه
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :